Hoe zal het HBO Max aanbod op Streamz er in de toekomst uitzien?

Je hebt ongetwijfeld vernomen dat HBO op 1 juli in België gelanceerd werd. Hieronder vind je meer duidelijkheid.

 

Wat betekent de komst van HBO Max voor de toekomst van Streamz? 

Streamz staat voornamelijk voor sterke lokale content, aangevuld met internationale topreeksen. We blijven die koers verderzetten. Uiteraard vinden we het jammer dat HBO-content geleidelijk aan zal verdwijnen van Streamz. Maar we verwachten dat de impact op Streamz beperkt zal zijn. 9 van de 10 titels uit onze top 10 meest bekeken titels van 2023 waren lokaal, en 75% van onze klanten kijkt bijna uitsluitend naar Vlaamse titels.  

Wat betekent dit exact voor het aanbod van HBO-titels op Streamz? 

HBO-reeksen die het afgelopen jaar uitkwamen op Streamz, zoals bijvoorbeeld ‘Rap Sh!t’ S2, ‘True Detective: Night Country’ en ‘The Regime’, zullen nog even op ons platform te zien blijven. We willen de Streamz kijkers uiteraard de kans geven om de reeksen die ze gestart zijn ook bij ons uit te kijken. Dit zal gaan over een licentie periode van 6 tot 12 maanden, dat wordt van serie tot serie afzonderlijk bekeken. 

Dit geldt ook voor series die nog uitkomen tussen vandaag en 30 juni 2024. Concreet houdt dit dus in dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’ volledig te zien zal zijn op Streamz, live met de VS release. House of the Dragon seizoen 2 blijft ook op Streamz tot 12 maanden na uitzending. 

Oudere HBO-reeksen zullen vanaf 1 juli niet te zien zijn op Streamz. 

Wat betekent dit voor het (internationale) aanbod van Streamz? Zal er minder (internationale) content te zien zijn op Streamz wanneer HBO Max vertrekt? 

We blijven een sterk aanbod aan internationale content aanbieden op Streamz door samenwerkingen met verschillende internationale studio’s zoals Universal, Sony, Amazon Prime, Lionsgate en meer en het sterke partnership met Paramount+.  waardoor we nu al internationale toptitels zoals 'The Man Who Fell to Earth', 'Mayor of Kingstown', 'Knuckles' & 'Super Pumped: the Battle for Uber' in ons aanbod hebben.

 Gaan jullie House of the Dragon nog aanbieden?   

Ja, het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’ zal vanaf 17 juni wekelijks te zien zijn op Streamz. Live met de VS. Het eerste seizoen blijft ook op Streamz te zien tot en met 30 juni 2024.